Charlotte Russe
Acest tort își are originea în Franța secolului al XVIII-lea, ca un pandișpan presat într-o formă elegantă, umplut cu cremă groasă sau cremă Bavaroise aromată cu fructe gătite, condimente sau coniac. Se spune că tortul a fost inventat de un faimos bucătar francez Marie-Antoine Carême, pe care mulți îl considerau părintele bucătăriei franceze. În timp ce originea numelui Charlotte este adesea dezbătută, Carême și-a numit prăjitura Russe pentru a-l onora pe patronul său rus, țarul Alexandru I, și a inclus și o rețetă pentru Charlotte à la Russe (inițial Charlotte à la Parisienne ) în cartea sa de bucate din 1815 The Royal. Patiser și cofetar parizian. Un adevărat favorit printre aristocrații europeni, acest fel de mâncare dulce a căpătat multe variații diferite de-a lungul timpului, cum ar fi delicioasa Charlotte Malakoff , umplută cu o cremă de migdale cu aromă de kirsch și decorat cu cremă chantilly și fructe de pădure. Această versiune a fost inventată în 1855, când forțele franceze și britanice au câștigat o bătălie împotriva Rusiei în războiul din Crimeea. Charlotte așa cum o cunoaștem astăzi este de obicei mai simplificată - o prăjitură făcută cu degete și umplută fie cu cremă, mousse, fie un amestec de frișcă și piure de fructe. O altă alternativă populară la versiunea Russe este așa-numita Charlotte Royale– are aceeași umplutură ca și Charlotte Russe, dar înlocuiește căptușeala de ladyfinger cu felii de rulouri elvețiene. Charlotte russe este adesea acoperită cu jeleu și decorată cu diverse fructe, făcându-l un desert frumos și delicios potrivit pentru țar.
Origine: Franţa
Categorie: Tort