Clafoutis
Originar din zona Limousin din Franța și datând cel puțin de la mijlocul anilor 1800, clafoutis este un flan, o tartă franțuzească tradițională, fără crustă, sau un tip de clătită groasă constând de obicei din straturi de aluat și fructe. Numele său provine din cuvântul francez clafir , care înseamnă a umple . Flanul este acoperit în mod tradițional cu cireșe negre fără sâmburi (deși unii insistă că cireșele trebuie lăsate fără sâmburi), care conferă aroma lor bogată clafoutis-ului în timp ce se coace. Se servește de obicei cald, pudrat cu o doză mare de zahăr pudră și, uneori, cu o praf de smântână în lateral. Dacă nu sunt disponibile cireșe, desertul poate fi făcut cu orice fructe de sezon și există chiar și o versiune savuroasă de clafoutis umplut cu roșii cherry, mozzarella, prosciutto, cartofi și șuncă.
Origine: Limousin
Categorie: Desert