Creme d'Isigny

Isigny Creme Fraiche are grăsime galbenă bogată și este făcută în zona Golfului Veys din regiunile Manche și Calvados din Franța. Smântâna este pasteurizată după ce laptele este degresat, iar aditivii precum coloranții și antioxidanții sunt strict interziși în procesul de producție. Datorită condițiilor climatice deosebite și pășunilor luxuriante din zona Golfului Veys, crema Isigny are caracteristici organoleptice unice. De asemenea, este singura cremă franțuzească cu statut protejat. Aroma Creme d'Isigny este plină, de nuci și bogată, iar textura este netedă. În mod tradițional, se vinde în borcane de sticlă în Franța, dar poate fi vândut și în recipiente sau boluri de plastic. Crema este folosită mai ales la gătit și la prepararea de sosuri catifelate, dar este și un topping excelent pentru produse de copt și fructe.

Origine: Manche

Categorie: Cremă

Taguri

Retete Creme d'Isigny