Pres-salés du Mont-Saint-Michel

Prés-salés du Mont-Saint-Michel este carne proaspătă de la miei tăiați înainte de vârsta de 12 luni, născuți, crescuti și sacrificați în regiunile franceze Manche și Ille et Vilaine. Această carne este unică datorită faptului că mieii se hrănesc pe pășunile maritime și algele marine din mlaștinile sărate care predomină în regiune. Ca urmare, carcasele sunt subțiri, grăsimea este uniform răspândită, albă și fermă, iar carnea este roz, bine marmorată și suculentă după ce este gătită. Când este consumat, are ca rezultat o aromă puternică, de lungă durată, care persistă în gură. Carnea trebuie să se maturizeze pe os cel puțin 4 zile înainte de a fi vândută consumatorilor când poate fi prăjită sau la grătar și savurată cu sos de usturoi și cartofi.

Origine: Manche

Categorie: miel

Taguri

Retete Pres-salés du Mont-Saint-Michel