Cremeschnitte
Cremeschnitte este o prăjitură cu cremă cu aromă de vanilie și un clasic absolut printre deserturile din Europa Centrală și de Est. Este cunoscut sub multe nume, dintre care cele mai multe provin din cremeschnitte germană și se traduce literal prin felie de cremă sau, în unele cazuri, plăcintă cu cremă . Potrivit sociolingvisticii istorice , se crede că originile cremeschnitte datează de la amestecul a două bucătării din Imperiul Austro-Ungar. Cu toate acestea, numele său polonez Napoleonka indică faptul că acest desert ar fi putut proveni din mille-feuille francez , care este cunoscut și sub numele de Napoleon.- un alt produs de patiserie a cărui origine exactă este necunoscută, chiar dacă se spunea că forma sa modernă ar fi influențată de îmbunătățirile lui Marie-Antoine Carême, celebrul bucătar-extraordinar francez. Totuși, în timp ce Napoleon este alcătuit din trei straturi de aluat foietaj alternând cu două straturi de cremă de patiserie, cremeschnitte tipică este făcută cu doar două straturi de aluat foietaj ținute împreună de o cantitate mare de cremă de patiserie cu aromă de vanilie, care este uneori. acoperit cu un strat subțire de frișcă. Cremeschnitte este de cele mai multe ori pur și simplu stropit cu zahăr pudră, dar poate fi, de asemenea, acoperit cu o glazură glacé lucioasă și netedă și frumos decorat cu un design chevron tradițional . Două dintre cele mai populare soiuri de cremeschnitte includ mai sus menționate Napoleonka sau kremówka poloneză, despre care se știa că este desertul preferat al Papei Ioan Paul al II-lea, și kremna rezina slovenă , desertul semnătură al Bledului ; o populară stațiune alpină așezată pe malul lacului omonim.
Origine: Austria
Categorie: Tort