Sf. Laurent
Sf. Laurenteste un strugure a cărui origine este foarte disputată. Se sugerează adesea că ar fi avut originea în Franța și a fost adus din Bordeaux prin Alsacia în Europa Centrală. Deși există plantații semnificative atât în Germania, cât și în Republica Cehă, St. Laurent este unul dintre soiurile cheie de struguri din Austria, întâlnit în principal în Thermenregion (Austria Inferioară) și Burgenland. St. Laurent austriac sunt de obicei vinuri demne de îmbătrânire, cu arome tipice florale, de plante și de cireșe. Considerate a fi un descendent al lui Pinot Noir, vinurile obținute din struguri St. Laurent vor fi, de asemenea, de obicei cu corp mediu, cu taninuri bine structurate. Sunt, de asemenea, vinuri prietenoase cu mâncarea, care se potrivesc cu mâncăruri făcute cu ciuperci, păsări de vânat prăjite, în principal rață sau trufe. Se crede că strugurii a fost numit după ziua Sfântului Laurențiu, care se sărbătoreşte pe 10 august — aproximativ când strugurii începe să se coacă. În Republica Cehă, soiul este cunoscut caSvatovavřinecké.
Origine: Austria
Categorie: Soi de vin