Croquembouche

O adevărată piesă centrală de spectacol, croquembouche constă din profiterole de patiserie choux care sunt umplute cu cremă și asamblate într-un turn în formă de con, lipite împreună cu caramel. Desertul final este decorat cu zahăr filat, migdale acoperite cu zahăr, flori de fondant, fructe sau chiar macarons. Croquembouche a fost proiectat și popularizat la sfârșitul anilor 1700 de către bucătarul Antonin Carême, în timp ce numele său este derivat din expresia croque-en-bouche , care se traduce literalmente prin strângere în gură., referindu-se la bucățile crocante și caramelizate. Datorită prezentării sale elegante și festive, acest desert maiestuos este adesea servit la nunți și botezuri franceze în locul unui tort clasic, deși este pregătit în mod tradițional și pentru alte sărbători mari. Croquembouche este de obicei plasat în centrul unei mese, iar participanții sunt încurajați să se ajute cu profiterole individuale.

Origine: Franţa

Categorie: Patiserie dulce

Taguri

Retete Croquembouche