Dampfnudeln

Dampfnudeln este un fel de mâncare tradițional germană făcută prin găluștele din aluat de drojdie la abur în apă, lapte și unt. După ce lichidele s-au evaporat, găluștele se prăjesc în unt până când dezvăluie o crustă crocantă pe fund, în timp ce partea de sus rămâne moale în urma procesului de abur. Dampfnudeln poate fi preparat într-o variantă sărătă sau dulce. Varianta savuroasă este o specialitate palatinată, aburită în apă sărată, de obicei fără umplutură, și este de obicei însoțită de o supă groasă de cartofi. Versiunile dulci sunt de obicei umplute cu gemuri de fructe și însoțite de cremă de vanilie sau compoturi de fructe. Deși nu se știe dacă primul dampfnudel a fost făcut în Palatinat sau Bavaria, cea mai veche referire scrisă la găluște a fost găsită într-o carte de bucate din 1811 numită The Bavarian Dampfnudeln .

Origine: Bavaria

Categorie: Galuste

Taguri

Retete Dampfnudeln