Bierschinken Wurst

Bierschinken wurst (lit. cârnați cu șuncă de bere ) este o varietate de cârnați germani prefierți cu bucăți de carne de porc murată sau șuncă fiartă. De obicei, constă din carne de porc măcinată fin, slănină, apă sau gheață, sare și mirodenii precum buzdugan, ghimbir, cardamom, coriandru și piper alb. După ce este combinat cu bucățile de carne, amestecul de cârnați este de obicei umplut în înveliș natural sau artificial și, uneori, este afumat înainte de gătit. Deși este pregătit în mare parte cu carne de porc, cârnatul poate fi făcut și cu carne de vită sau de pasăre sau orice combinație de carne de porc, vită și pasăre. Partea bihar (adică bereîn germană) în numele cârnatului nu se referă la compoziția acestuia, ci mai degrabă la tradiția de a savura felii din acest cârnați alături de o bere rece. Cunoscut și sub denumirea de schinkenwurst , acest cârnați este de obicei consumat feliat sub formă de tăiat la rece, deasupra chiflelor proaspete sau a feliilor de pâine pe lemne, împreună cu cornii și ouă. Este, de asemenea, un excelent acompaniament pentru bere. Chiar dacă originea sa exactă este necunoscută, în general se crede că acest soi de cârnați este originar din Bavaria.

Origine: Bavaria

Categorie: Cârnați/Salamuri

Taguri

Retete Bierschinken Wurst