Faschierte Laibchen
O specialitate tipică a bucătăriei austriece, faschierte laibchen (lit. chiflă de carne măcinată ), este făcută cu o combinație de carne tocată (de obicei un amestec de carne de vită și porc măcinată), pâine înmuiată cu lapte, ouă, ceapă prăjită, usturoi prăjit, condimente și condimente. Amestecul de carne măcinată este adesea aromat cu pătrunjel, sare, piper și o mână de condimente precum maghiran, cimbru, chimen și nucșoară. Unele versiuni necesită condimentarea chiflelor prin adăugarea altor ingrediente, cum ar fi muștar, coajă de lămâie sau portocală sau boia de ardei. Odată formate, chiftelele sunt de obicei acoperite cu pesmet înainte de a fi prăjite până când se colorează frumos pe ambele părți. În Austria, aceste chifteluțe cu carne prăjită sunt cunoscute și sub numele de fleischlaberl sau fleischlaibchenși sunt populare atât pentru copii, cât și pentru adulți. Modul tradițional de a savura această specialitate de carne este însoțirea chiflelor prăjite cu Erdäpfelpüree (piure de cartofi) sau Kartoffelsalat (salata de cartofi) și salată verde sau legume.
Origine: Austria
Categorie: Mâncare cu carne măcinată