Fiakergulasch
Fiakergulasch este o variație popular pe tradițional vienez gulas sau Wiener saftgulasch , așa cum este cunoscut în Austria. Mâncarea este de obicei făcută cu carne de vită tăiată cubulețe, care se fierbe într-un sos aromat format din ceapă, piure de roșii, usturoi, apă, oțet, boia afumată (iute și blândă sau dulce), foi de dafin, maghiran, semințe de chimen, sare și piper. . Ceea ce deosebește această versiune de alte versiuni de gulaș vienez este alegerea garniturii și acompaniamentelor care se servesc în mod tradițional cu tocanita de vită. Acestea includ cârnații Wiener prăjiți (cunoscuți ca Frankfurter würstelîn Austria), corniși murați tăiați în evantai, găluște de pâine sau cartofi fierți și un ou prăjit, cu partea însorită în sus. Despre această specialitate se spune că ar fi fost una dintre preferatele cocherilor vienezi care conduceau celebrele trăsuri trase de cai sau fiakers din secolul al XIX-lea prin oraș, de unde și numele felului de mâncare, care se traduce prin gulaș de cocher . În Viena, acest fel de mâncare este cunoscut și sub numele de herrengulasch (însemnând gulașul pentru domni ). Tocanita de vita este considerata a fi un remediu excelent pentru mahmureala, motiv pentru care este o alegere populara de masa dimineata, servita in multe cafenele din Viena.
Origine: Viena
Categorie: Tocană