Flädle
Flädle este o clătită germană care constă din ingrediente de bază, cum ar fi făină, ouă, lapte sau apă, zahăr și sare. Aluatul subțire se toarnă într-o tavă ușor unsă și se fierbe pe ambele părți, obținând clătite subțiri și rotunde, care pot fi atât sărate, cât și dulci. Prima versiune necesită de obicei adăugarea de ierburi tocate fin, cum ar fi pătrunjel, arpagic și cervil, în timp ce aluatul este asezonat cu sare, piper și uneori nucșoară măcinată. Fâșii subțiri din aceste clătite sărate se adaugă la un bulion bogat de carne de vită sau de legume pentru a face supa clasică șvabă numită flädlesuppe . Clătitele flädle dulci, pe de altă parte, sunt îndulcite cu zahăr și (opțional) vanilie și sunt de obicei servite la micul dejun sau consumate ca desert, acoperite cu zahăr pudră sau asociate cu gemuri, marmelade, fructe sau smântână.
Origine: Bavaria
Categorie: Clătită