Gefilte Fish

Pește Gefilte sau pește umplut (de la gefilte , care înseamnă umplut sau umplutîn idiș), este un aperitiv evreiesc omniprezent care se bazează pe pește tocat sau măcinat. Acest fel de mâncare este de obicei pregătit cu crap măcinat, știucă sau pește alb, care este combinat cu o varietate de alte ingrediente înainte de a fi format în bile sau chifle ovale, care sunt apoi fierte de obicei în supa de pește. Ingredientele tipice care intră în peștele gefilte includ făină matzo, ouă, ceapă, morcovi, praz, pătrunjel, grăsime sau ulei de gâscă și diverse condimente și condimente precum sare, piper, ienibahar, zahăr, scorțișoară sau frunze de dafin. Peștele Gefilte poate fi mai savuros, cu o aromă distinctă de piper, deoarece este de obicei preparat în țări precum Lituania și Rusia, sau dulce, o versiune tipică bucătăriei poloneze. Se crede că datează din Germania medievală, această specialitate a fost atribuită evreilor ashkenazi, și în ciuda numeroaselor teorii diferite cu privire la crearea sa, felul de mâncare a fost cel mai probabil inventat din sărăcie și din nevoia de a hrăni mulți oameni cu cât mai puține cheltuieli. Astăzi, chiftele sau chiftelele de pește gefilte sunt disponibile în versiuni în borcane sau congelate, deși mulți oameni preferă versiunile de casă în detrimentul celor cumpărate din magazin, deoarece acestea sunt aproape întotdeauna cu gust fade și neapetisant. Felul de mâncare este de obicei savurat rece sau la temperatura camerei, acoperit cu morcovi și ceapă fierți și însoțit de o garnitură de deși mulți oameni preferă versiunile de casă în detrimentul celor cumpărate din magazin, deoarece acestea sunt aproape întotdeauna mai degrabă cu gust fade și neapetisant. Felul de mâncare este de obicei savurat rece sau la temperatura camerei, acoperit cu morcovi și ceapă fierți și însoțit de o garnitură de deși mulți oameni preferă versiunile de casă în detrimentul celor cumpărate din magazin, deoarece acestea sunt aproape întotdeauna mai degrabă cu gust fade și neapetisant. Felul de mâncare este de obicei savurat rece sau la temperatura camerei, acoperit cu morcovi și ceapă fierți și însoțit de o garnitură decren (hrean măcinat, adesea amestecat cu sfeclă). Peștele Gefilte a fost consumat în mod tradițional de Shabat, deși este consumat și pentru o serie de sărbători evreiești, cum ar fi Sederul Paștelui și Rosh Hashanah, Anul Nou evreiesc.

Origine: Germania

Categorie: Mâncare de pește

Taguri

Retete Gefilte Fish