Gelbwurst
Originar din Bavaria, gelbwurst sau cârnați galbenieste un soi de cârnați germani care a fost în mod tradițional umplut în înveliș natural vopsit cu șofran, de unde și numele. Cârnatul poate consta din carne de porc, vițel sau vită, slănină sau pui și este de obicei aromat cu diverse condimente, cum ar fi nucșoară, buzdugan, piper, ghimbir, cardamom și lămâie, în funcție de regiune. Gelbwurst se distinge printr-o culoare cenușiu pal, o aromă blândă și o textură foarte netedă datorită practicii de măcinare fin a amestecului de carne condimentat. Acest cârnați tradițional se găsește în prezent de obicei în interiorul învelișului artificial de culoare galbenă sau portocalie. Aparținând grupului de cârnați gătiți, cârnații pot fi tăiați subțiri sau tăiați în felii groase și prăjiți. Oricum, feliile sunt de obicei savurate cu pâine proaspătă la micul dejun sau la cină. Gelbwurst datează din 1905,hirnwurst , adică cârnați de creier .
Origine: Bavaria
Categorie: Cârnat