Germknödel

Germknödel este o faimoasă găluște austriacă de drojdie. Se compune din aluat moale umplut cu dulceata de prune condimentata cu rom. Înainte de servire, găluștea este stropită cu generozitate cu unt topit sau cu sos pe bază de vanilie și stropită cu o cantitate considerabilă de semințe de mac. Se crede că își are originea în părțile de est sau de sud ale Austriei, acest desert unic este în prezent asociat cu faimoasele stațiuni de schi austriece, unde a devenit un element de bază de iarnă de neînlocuit. Chiar dacă germknödel este consumat în prezent ca desert, acesta nu a fost cazul când a apărut pentru prima dată în bucătăria austriacă. Ca multe alte feluri de mâncare austriece, cum ar fi buchteln și kaiserschmarrn, a fost inventat ca fel de mâncare principală menită a fi consumată în Postul Mare, când carnea era de obicei evitată. Acesta este motivul principal pentru care este încă servit într-o formă neobișnuit de mare. Germknödel ar trebui să fie întotdeauna proaspăt preparat și servit cald. În Slovacia și Republica Cehă, aceste chifle moi aburite sunt cunoscute ca parené buchty și buchty na páře . În afară de dulceața de prune, ocazional sunt umplute cu alte gemuri de fructe, brânză proaspătă îndulcită, semințe de mac sau ciocolată.

Origine: Austria

Categorie: Galuste

Taguri

Retete Germknödel