Homar la Americaine
Homarul a l'Americaine este un fel de mâncare tradițional francez, cu multe variante și ingrediente opționale. Se face de obicei cu o combinație de carne de homar, morcovi, țelină, eșalotă, pastă de roșii, usturoi, vin alb sec, coniac sau sherry uscat, supă de pui sau pește, foi de dafin, ulei de măsline, cimbru, smântână grea, unt și tocat. pătrunjel. Homarul se fierbe în sos, apoi se flambează cu coniac sau sherry. Dacă homarul este gătit cu coaja sa, acesta va adăuga un plus de savoare preparatului. Se recomanda servirea cu orez in parte. În ceea ce privește originea sa, singurul lucru care se știe este că acesta este un fel de mâncare franțuzesc, dar multe surse susțin că originile sunt în regiunile Languedoc sau Bretania, în timp ce unii spun că ar fi fost probabil servit pasagerilor de primă clasă de pe navele care se îndreptau. pentru America, de unde și numele.
Origine: Franţa
Categorie: Farfurie de homar