Injera

Injera este o pâine plată etiopienă spongioasă și o parte integrantă a vieții localnicilor. Pâinea este făcută din teff, cel mai mic bob din lume, considerat și un super cereale datorită proprietăților sale nutritive ridicate. Injera este atât de populară încât oamenii se salută întrebatând „Ai mâncat injera astăzi?”, iar dacă răspunsul este pozitiv, asta asigură cealaltă persoană că totul este bine. Această pâine este servită la micul dejun, prânz și cină, iar împărțirea ei atunci când vremurile sunt grele i-a ținut pe mulți etiopieni în viață. Aroma sa este tarta si destul de asemanatoare cu painea cu aluat. Aluatul este lăsat timp de trei zile să fermenteze și apoi este modelat într-un disc mare, asemănător unei clătite. De obicei, se prăjește într-o tigaie la foc, unde textura spongioasă a pâinii se dezvoltă pe măsură ce aluatul lovește tigaia fierbinte și se formează bule de aer în interior. Odată răcit, se combina cu felul principal, de obicei o tocanita copioasa. Injera se mănâncă fără ustensile – în schimb, este ruptă în bucăți și folosită pentru a mai lua puțină tocană din platoul comun comun. Datorita pungilor de aer din paine, aceasta poate absorbi mult sos din tocanite. Deși mâncarea comună poate părea ciudată pentru unii, injera etiopiană reușește să aducă oamenii împreună.

Origine: Etiopia

Categorie: Pâine plate

Taguri

Retete Injera