Teff

Aparținând grupului de plante Eragrostis , teff este un cereale străvechi, fără gluten, derivat din iarba anuală, originară din zona Etiopiei și Eritreei. Chiar dacă de dimensiuni mici, nu mai mare decât o sămânță de mac, acest bob mic este plin de vitamine și este foarte hrănitor. Este considerat a fi unul dintre vechile cereale domesticite, probabil mai vechi de o mie de ani. Astăzi este folosit în principal ca ingredient de bază în bucătăriile tradiționale etiopiene și eritreene. Teff poate veni într-o varietate de culori - de la alb la maro închis și poate fi folosit într-o multitudine de moduri diferite. Poate fi consumat singur, fiert, aburit sau servit ca o completare a altor feluri de mâncare. Boabele sunt adesea măcinate și folosite ca făină, cel mai frecvent la prepararea celebruluipâine injera , dar poate fi încorporată și în numeroase alte feluri de mâncare, cum ar fi produse de patiserie, prăjituri și prăjituri. Datorită numeroaselor sale proprietăți benefice și versatilității incredibile, teff a crescut recent în popularitate și este promovat pe scară largă ca o alternativă mai sănătoasă la cerealele mai standard.

Origine: Etiopia

Categorie: Cereale

Taguri

Retete Teff