Tej

Tejeste adesea clasificat ca vin de hidromel sau miere. Această băutură tradițională provine din Etiopia, dar este comună și în Eritreea. Este preparat cu un amestec de miere, apă și frunze de gesho - cunoscut oficial sub numele de Rhamnus prinoides - care sunt folosite în mod similar cu hameiul în producția de bere. Ingredientele se amestecă, iar frunzele sunt îndepărtate înainte ca combinația să se lase să se odihnească. Rezultatul este o băutură subtil dulce, care poate varia semnificativ în aromă. Proverbul popular local spune că nu există două căni de tej la fel. Este de obicei tulbure, galbenă și ușor vaporoasă. Tăria alcoolică depinde de durata fermentației, dar este de obicei în jur de 10 % ABV. Uneori, producătorii pot include ingrediente suplimentare. Tejul se bucură în principal la diferite adunări sociale. În mod tradițional se servește răcit într-o sticlă de berele, care are o formă distinctă cu fundul rotund și gâtul lung. Tej este cel mai bine combinat cu bucătăria tradițională etiopiană. Tej este adesea numit băutura națională a Etiopiei. Dovezile scrise sugerează că era deja o băutură populară în secolul al XVI-lea, dar probabil că a apărut mai devreme.

Origine: Etiopia

Categorie: Mied

Taguri

Retete Tej