Jagertee

Jagertee este o combinație încălzitoare de rom, ceai negru, citrice și condimente de iarnă, cum ar fi scorțișoară și cuișoare. În mod tradițional, băutura era făcută cu așa-numitul inländersau rom domestic, care includea diverse arome și coloranți pentru a imita aroma autenticului rom caraibean. În afară de ingredientele standard, băutura include adesea brandy de fructe, alte băuturi spirtoase și coajă de citrice. Jagertee este adesea făcut acasă, dar sunt disponibile și soiuri comerciale, precum și amestecul prefabricat de zahăr și condimente, care este apoi adăugat la rom și ceai. Pentru a pregăti băutura, toate ingredientele sunt încălzite într-o oală până când amestecul se fierbe. Se ia apoi de pe foc si se serveste caldut. Acest cocktail de iarnă este asociat în mare parte cu Austria și Germania și este o băutură populară après-ski, folosită pentru a încălzi oamenii fie pe pârtii, fie acasă. Din cauza numelui său, Jäger se traduce prin vânător— mulți cred că vânătorii au fost primii care au venit cu combinația de ceai, rom și condimente.

Origine: Austria

Categorie: Cocktail

Taguri

Retete Jagertee