Jambon de Lacaune

Jambon de Lacaune este o șuncă uscată preparată din carne de porc în regiunea franceză Tarn, într-un climat alpin și mediteranean. Pentru procesul îndelungat de întărire uscată sunt selectate șunci proaspete cu o greutate minimă de 9 kilograme și cel puțin 10 mm de grăsime. Șuncile se freacă cu sare de mare și piper și se lasă la maturat, se usucă și se coace până la terminarea produsului. Când este feliat, este roșu intens până la roșu închis, ușor marmorat și are o textură moale, delicată și suplă. Aromele blânde sunt bine echilibrate, tipice cărnurilor uscate, maturate, în timp ce aroma sărată este prezentă, dar nu copleșitoare, un pointe de sel (un strop de sare), după cum spun localnicii. Servește feliile subțiri cu pepeni, brânză, smochine sau într-o salată și asortează-le cu vinuri roșii.

Origine: Tarn

Categorie: Prosciutto, Jamon, Jambon

Taguri

Retete Jambon de Lacaune