Jihočeská Niva

Jihočeská Niva este o brânză albastră din lapte de vacă, produsă în regiunea Boemia de Sud din Republica Cehă din 1951. Trebuie să cântărească aproximativ 2,8 kilograme și are coaja spălată cu un finisaj semi-ceros și mucegai albastru-verde pe exterior de culoare crem spre maro deschis. La interior, este de culoare alb-crem până la galben pal, cu vene de mucegai albastru-verzui și urme de la înțepătura acului dispersate în toată brânză. Textura sa este sfărâmicioasă și semi-moale, în timp ce gustul este sărat, intens aromat, ascuțit și înțepător. Pentru cea mai bună experiență, combinați-l cu măsline negre, biscuiți cu cereale integrale, țelină, castraveți, pere feliate sau carne precum carne de vită, șuncă și pasăre și un pahar de vin de desert.

Origine: Boemia de Sud

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Jihočeská Niva