Käsekrainer
Käsekrainer este o delicatesă gourmet austriacă prin excelență, un tip de cârnați umplut cu bucăți mici de brânză. De obicei, se prepară cu carne de porc sau un amestec de carne de porc, vită și o varietate de condimente, în timp ce brânza folosită pentru umplutură este de obicei Emmental elvețian. Odată umpluți, cârnații plinuți sunt ușor afumati peste lemn de măr, dând acestei specialități de carne o aromă și o aromă distinctă de fum. Numele cârnatului combină două cuvinte - käse și krainer - primul fiind cuvântul german pentru brânză , în timp ce cel din urmă se referă la cârnați Krainer . Käsekrainer este de fapt considerat a fi o variantă a cârnatului tradițional Krainer, care a fost desemnat ca produs din carne certificat IGP al Sloveniei sub denumireaKranjska klobasa (cunoscut și sub numele de cârnați carniolan ). Acești cârnați umpluți cu brânză sunt cel mai frecvent la grătar până la perfecțiunea crocantă, deși pot fi și prăjiți, copți sau fierți. Procesul de încălzire permite ca brânza să se topească în întregime, creând acea senzație caldă și lipicioasă de brânză care curge, care a făcut Käsekrainer atât de popular printre localnici și turiști deopotrivă. Localnicii au asemănat felul în care brânza se scurge din cârnați cu imaginea destul de neplăcută de a fi umplut cu puroi, așa că cârnatul și-a câștigat celălalt nume, die Eitrige (lit. ulceroasă sau plină de puroi).). O gustare îndrăgită de mâncare stradală, käsekrainer poate fi cumpărată de la aproape orice stand de mâncare stradală din țară. În Austria, acești cârnați tradiționali sunt de obicei savurați cu chifle, felii de pâine neagră sau chifle mici asemănătoare baghetei și condimente precum muștar, sos de curry, hrean, ketchup, murături și ardei iute.
Origine: Austria
Categorie: Cârnat