La Tour Eiffel

La Tour Eiffeleste un cocktail american care a fost inspirat de Sazerac. Combină coniac, absint, Cointreau și Suze - lichior de plante din Franța cu un caracter picant și amar. Pentru a prepara cocktailul, absintul este turnat într-un pahar de fluier, care este apoi răsucit pentru a acoperi părțile laterale. Excesul de absint este apoi aruncat. Coniacul, Cointreau și Suze sunt turnate într-un pahar de amestec umplut cu gheață. Amestecul este apoi strecurat într-un pahar flute răcit. Cocktailul a fost o creație a lui Gary Gaz Regan, care l-a modelat după legendarul Sazerac. După o vizită în regiunea Cognac, Regan s-a inspirat din această băutură franceză legendară și s-a gândit că ar fi interesant să creeze un Sazerac de inspirație franceză. Ideea principală a fost să ne imaginăm cum ar arăta Sazerac dacă ar fi făcut în Franța în loc de New Orleans. El a numit cocktail-ul după cel mai cunoscut reper din Paris, care a fost construit în 1889, în același an a fost creată Suze. Acest cocktail este servit în mod tradițional într-un pahar de flaut. Se ornează cu o răsucire de lămâie.

Origine: Franţa

Categorie: Cocktail

Taguri

Retete La Tour Eiffel