Mousse au ciocolata
Acest desert clasic francez este făcut cu ciocolată neagră, ouă, unt, zahăr și sare. Se caracterizează prin textura sa spumoasă, spumoasă și aroma bogată de ciocolată. Originile sale, însă, sunt încă relativ necunoscute. Francezii gătesc cu ciocolată încă din secolul al XVII-lea, când a fost introdusă în Franța de către spanioli. Mousse-ul a apărut în secolul al XVIII-lea ca tehnică de gătit, așa că a fost doar o chestiune de timp până când francezii au început să folosească ciocolata la prepararea mousse-ului. Astăzi, mousse au chocolat este de obicei decorată cu fulgi sau bucăți de ciocolată deasupra, adăugând contrast la aroma și textura netedă a spumei. Frunzele de mentă, smântâna, zmeura sau căpșunile sunt, de asemenea, folosite în mod obișnuit ca decorațiuni atrăgătoare și delicioase pentru acest desert francez clasic, decadent.
Origine: Franţa
Categorie: Desert de ciocolata