Muscadet

Muscadet este un vin alb francez produs în valea râului Loarei, în jurul orașului Nantes din regiunea Pays de la Loire, lângă Oceanul Atlantic. Sunt realizate exclusiv din soiul Melon de Bourgogne. Vinurile Muscadet sunt proaspete și crocante, adesea cu un caracter salin distinctiv. Aromele de fructe sunt de obicei absente, deși uneori are un strop de citrice sau mere. În trecut, acestea erau adesea subestimate și considerate în mare parte ca vinuri abordabile, ușor de băut, care sunt menite să fie savurate tinere. Cu toate acestea, unii producători s-au orientat încet spre producție mai mică și îmbunătățirea calității. Noile strategii tind să creeze vinuri cu mai multă complexitate și finețe. Cele mai bune exemple urmează tehnici tradiționale. Majoritatea sunt maturate pe drojdie ( sur lieetichetă) - se maturizează pe particulele de drojdie rămase din procesul de fermentație. Aceste exemple vor afișa cele mai bune din regiune, vinuri cu o textură cremoasă și bogată, care ating rotunjime și profunzime. Trebuie remarcat faptul că unii producători nu folosesc denumirea, deși vinurile se pot califica ca sur lie . Regiunea este împărțită în trei subdenominații, Muscadet-Coteaux de la Loire, Muscadet-Côtes de Grandlieu și ca fiind cea mai importantă Muscadet-Sèvre et Maine, care a fost înființată în 1936. Include, de asemenea, zece locații cru, fiecare având un caracter distinctiv. personaj condus de terroir. Stridiile sunt cea mai obișnuită asociere cu Muscadet, dar aceste vinuri interesante din Loire se pot asocia cu majoritatea fructelor de mare, gustărilor și brânzeturilor.

Origine: Pays de la Loire

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Muscadet