Pálava
Pálavaeste un soi de struguri cehi care a fost creat ca o încrucișare între Müller Thurgau și Gewürztraminer (Tramín červený). În 1977, acest hibrid a fost recunoscut oficial ca soi de struguri. Este cultivat în principal în Moravia, la poalele muntelui omonim, unde a fost creat pentru prima dată. În afară de Cehia, se găsește doar în Slovacia vecină. Vinurile Pálava sunt de obicei pline de corp și aromate și, deși sunt subtil dulci, cele mai bune exemple sunt de obicei bine echilibrate cu aciditate și prospețime. Aceste vinuri galben-aurii tind să arate arome de trandafiri, vanilie și fructe tropicale, în timp ce caracteristica lor tipică este condimentarea subtilă care amintește de ardei și nucșoară. Vinurile Pálava se potrivesc excelent cu mâncărurile picante, carnea albă, deserturile și brânzeturile, în special soiurile cu coajă afumată, albastră sau spălată.
Origine: Moravia de Sud
Categorie: Soi de vin