Pichelsteiner

Pichelsteiner este o tocană groasă germană făcută cu mai multe feluri de carne și legume. Carnea de porc, vita și oaie sunt ingredientele principale alături de cartofi, morcovi, varză și praz. Se pot adăuga diverse alte legume pentru un plus de aromă, cum ar fi ceapa, țelina și usturoiul. Tocanita se asezoneaza cu sare si piper, apoi se presara patrunjel proaspat. Pichelsteiner este considerat un clasic din toate timpurile în Bavaria, unde felul de mâncare își are originea în secolul al XIX-lea. Auguste Winkler, un hangiu din micul sat Grattersdorf, este creditat cu inventarea tocanei la un festival de gătit în aer liber în 1879. Prima mențiune despre acest fel de mâncare a apărut într-o carte de bucate germană din 1894. De atunci, Pichelsteiner a devenit asociat cu deschis -festivaluri de gătit în aer în Germania. În mod tradițional, se servește fierbinte în zilele reci și ploioase.

Origine: Bavaria

Categorie: Tocană

Taguri

Retete Pichelsteiner