Pohořelický kapr

Pohořelický kapr este un pește cu o capacitate de creștere excelentă, spate înalt și cap mic, produs în districtele Břeclav și Znojmo din regiunea Moravia de Sud din Republica Cehă. Crapul se caracterizează prin rezistență și sănătate remarcabile și are o carne musculară fermă, consistentă. Culorile sale variază de la roz la roșu și are un miros de pește proaspăt și un gust delicat. De asemenea, crapul este foarte apreciat pentru proprietățile sale culinare și calitatea gătitului. Piscicultura este prezentă în regiune încă din secolul al XIII-lea, unde condițiile climatice excelente, temperatura apei și sezonul lung de creștere influențează favorabil producția de pește. Când sunt procesați, peștele poate fi vândut proaspăt și refrigerat, marinat, afumat sau congelat. Pentru un adevărat fel de mâncare local, încercați crapul Pohořelický cu salată de cartofi și sfeclă roșie.

Origine: Moravia de Sud

Categorie: Crap

Taguri

Retete Pohořelický kapr