Quarkbällchen
Quarkbällchen, adică bile de cuarc, este o gustare tradițională germană care este de obicei făcută prin combinarea cuarcului, făinii, ouălor, zahărului, zahărului vanilat și a prafului de copt. Lapte, unt topit, scorțișoară, coajă de lămâie și amidon de porumb sau de cartofi sunt uneori adăugate la combinație. Amestecul de quark se formează în bile mici care se prăjesc până când devin maro auriu la exterior și moi și pufoase la interior. Odată gata, biluțele prăjite sunt de obicei acoperite cu zahăr pudră sau granulat sau un amestec de scorțișoară-zahăr. Gândit că provine din Bavaria, acest tratament dulce este în general savurat ca o gustare de după-amiază alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Semănând cu gogoși, quarkbällchen sunt disponibile în brutăriile din toată Germania și sunt adesea pregătiți în perioada festivă de Crăciun, Revelion, Fasching (sezonul carnavalului din Germania) și Oktoberfest.
Origine: Bavaria
Categorie: Gustare