Rindsuppe
Supele sunt partea esențială a bucătăriei austriece, iar cea mai populară supă limpede din țară este rindsuppe simplă. Acest soi special a jucat un rol vital în istoria culinară vieneză, cu care este de obicei asociat. Pregătirea bulionului necesită mult timp și adesea include fierberea doar a oaselor de vită pentru o perioadă lungă de timp. Carnea este gătită separat, de obicei în bucăți mari, și ulterior este feliată sau tăiată cuburi, apoi servită. Cele mai obișnuite legume gătite cu carne includ morcovii, pătrunjelul, țelina și prazul, care se servesc și împreună cu carnea tăiată cubulețe. Ceapa este de obicei prăjită pe foc deschis înainte de a fi adăugată în supă. În timp ce carnea și legumele se gătesc, spuma este lăsată neatinsă și numai atunci când toate ingredientele sunt bine gătite, supa se strecoară pentru a obține caracteristicile sale, culoare aurie limpede. Supa este de obicei servită cu tăiței tradiționali subțiri de grâu, dar alte soiuri pot include griș și găluște de ficat. Rindsuppe este servit peste tot în Austria și poate fi găsit cu ușurință în fiecare restaurant tradițional Gasthäuser. De obicei este servit ca parte a unei mese mari cu trei feluri, fie ca aperitiv, fie ca prim fel.
Origine: Viena
Categorie: Supă