Romadur

Deși romadur este în prezent considerată o brânză germană, unii cred că este originar din Belgia și a fost adus în Germania în anii 1830. Indiferent de origine, astăzi este considerată o specialitate a Bavariei. Această brânză moale este făcută din lapte crud de vacă și este de obicei modelată în bușteni mici, dreptunghiulari. În timpul perioadei de învechire (oriunde între 8-10 zile) se spală regulat în apă sărată, proces care conferă brânzei coaja sa caracteristică brun-roșcată. Romadur are, de asemenea, o aromă puternică, condimentată și o aromă distinctă, care variază de la blând la ușor acidulat. Textura sa este moale și cremoasă, făcându-l grozav pentru feliat sau întins pe pâine. Este recomandat să-l asortați cu pâine crustă, bere tare sau cu un pahar de vin roșu puternic.

Origine: Bavaria

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Romadur