Schlachteplatte

Schlachteplatte este o sărbătoare tradițională bavareză care constă din diferite tipuri de carne și cârnați. De obicei, conține cotlete de porc afumate, bacon, bratwurst, cârnați de sânge, cârnați de ficat, bauernwurst, knackwurst și wienerwurst. La grătar sau gătite, soiurile de carne sunt așezate pe un platou mare de servire, acoperit de obicei cu pătrunjel proaspăt tocat. O specialitate tipică de iarnă, felul de mâncare este însoțit în mod tradițional de varză murată gătită, cartofi, sos, găluște de cartofi sau găluște de pâine. Numele felului de mâncare se traduce ca farfurie de măcelar din cuvintele germane Schlachten și Platte , care înseamnă a măcelar și a farfurie., respectiv. Această specialitate germană de carne și-a primit, cu siguranță, numele după tradiția de a o pregăti în perioada sacrificării din Germania.

Origine: Bavaria

Categorie: Sărbătoare

Taguri

Retete Schlachteplatte