Schweinshaxe

Termenul Schweinshaxe este folosit în mod obișnuit în părțile de sud ale Germaniei, predominant în Bavaria, și se referă, de obicei, la o articulație de porc întreagă, care este prăjită ore întregi, până când este gătită bine, iar pielea devine maro aurie și crocantă. Coințele de porc sunt un aliment de bază în bucătăria tradițională germană și vin cu diverse denumiri, cum ar fi hachse, haxe, haxn, knöchla, hechse, hämmchen și bötel, în principal în funcție de regiune și de un proces de preparare ușor diferit. Eisbein este versiunea nordică a felului de mâncare care este în mod obișnuit vindecat sau murat și apoi fiert. Deși se găsește în mod obișnuit în restaurantele din întreaga țară și din regiune, Schweinshaxe este un fel de mâncare prin excelență la popularul festival popular Oktoberfest.. Degetul se servește aproape întotdeauna întreg și, de obicei, este însoțit de varză murată, varză fiertă, cartofi prăjiți sau găluște de cartofi. Mâncăruri similare se găsesc în alte țări europene, cum ar fi pečené vepřové koleno din Republica Cehă.

Origine: Bavaria

Categorie: Mâncare de porc

Taguri

Retete Schweinshaxe