Semmelknödel

Semmelknödel sunt găluște populare de pâine germană – hrănitoare și convenabile, sunt una dintre cele mai versatile garnituri din bucătăria tradițională germană. Chiar dacă există numeroase soiuri de semmelknödel, care vin în diferite dimensiuni, toate au o formă rotundă recunoscută și folosesc pâinea ca ingredient de bază. Bucățile de pâine feliate sau tăiate cubulețe, care pot fi prăjite în ulei, sunt de obicei înmuiate în lapte simplu pentru a se înmuia, apoi amestecate cu ouă pentru a forma o bază flexibilă, moale. Deoarece sunt incredibil de neutre pe cont propriu, găluștele de pâine sunt de obicei amestecate cu diferite condimente și ingrediente suplimentare pentru a forma o multitudine de soiuri aromate. Acestea includ de obicei ceapa și ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul sau maghiranul, dar pot rezista chiar și aromelor puternice provenite de la nucșoară sau coaja proaspătă de lămâie. Chiar dacă semmelknödel-ul este servit în cea mai mare parte ca o completare a diferitelor preparate din carne friptă și tocanite, ele pot fi savurate ca un fel de mâncare hrănitoare pe cont propriu, de obicei servite alături de legume și linte sau stropite cu sosuri cremoase de ciuperci. Diverse găluște sunt omniprezente în multe bucătării europene, dar invenția semmelknödel a fost de obicei asociată cu regiunea germană Bavaria, de unde s-a răspândit în alte părți ale Germaniei și în țări precum Austria, Ungaria și Republica Cehă.

Origine: Bavaria

Categorie: Galuste

Taguri

Retete Semmelknödel