Sole meunière

Acest preparat clasic francez de fructe de mare este preparat cu file de limbă care sunt ușor pane în făină simplă și prăjite în unt. Când peștele este gata, se adaugă suc de lămâie în tigaie și se fierbe în scurt timp până când toate aromele sunt combinate. Peștele este de obicei condimentat cu sare, piper și pătrunjel tocat. Chiar dacă fileurile sunt de obicei folosite în fel de mâncare, unora le place să folosească peștele întreg, care este apoi filet în mod tradițional pe masă în fața oaspeților. În bucătăria tradițională, numele meunière se referă la tehnica de gătire a ingredientelor în unt brun și suc de lămâie sau de acoperire ușor a ingredientelor în făină înainte de prăjire. În franceză, meunière se referă la soția morarului, referindu-se la faptul ca faina este folosita pentru a pudra pestele. Acest fel de mâncare tradițională franțuzească a devenit faimă în întreaga lume atunci când renumita autoare de cărți de bucate Julia Child l-a menționat pentru prima dată în cartea sa de succes. Sole meunière este de obicei servită cu piure sau cartofi fierți în parte.

Origine: Franţa

Categorie: Vas de pește cu apă sărată

Taguri

Retete Sole meunière