Spanische Windtorte
Un tort care este strâns legat de istoria Austriei, spanische windtorte este o creație de bezea și frișcă care acționează ca o piesă centrală frumoasă pentru orice petrecere. Se crede că a devenit cu adevărat un element de bază al Imperiului Austro-Ungar în timpul baroculuiÎn perioada, apare în multe cărți de bucate din secolul al XIX-lea și a fost descris odată drept „cel mai chic tort din Viena”. Rețeta implică foarte puține ingrediente, dar este considerată o provocare tehnică care necesită multă răbdare. Albușurile și zahărul tos sunt amestecate împreună pentru a crea o bezea strălucitoare și stabilă, care va fi pusă pe o foaie de copt și va acționa ca straturi ale tortului. După ce se coace la cuptor și se așteaptă să se răcească straturile de bezea, frișca se amestecă cu o porție mare de fructe de pădure proaspete și se întrepătrunde între straturi. Tortul trebuie servit imediat și nu poate fi tăiat într-un mod grațios, ceea ce elimină aspectul general, dar de fapt îmbunătățește consistența, deoarece bezeaua și fructele de pădure sunt amestecate împreună.
Origine: Austria
Categorie: Tort