Steckerlfisch
Steckerlfisch (de la steckerl , adică un stâlp mic sau un bățîn bavarez) este o specialitate de bază din pește în grădinile de bere și la festivalurile și târgurile populare din toată Germania, în special în regiunile Bavaria și Franconia. Este alcătuit dintr-un pește întreg care a fost eviscerat și curățat, apoi filet pe un băț și prăjit peste jar fierbinte. Deși versiunile timpurii foloseau în mod obișnuit pește alb și păstrăv de apă dulce, selecția de pește s-a extins cu timpul, iar în prezent include și pești de apă sărată, macroul fiind cea mai proeminentă alegere. Peștele este de obicei fie marinat, fie pudrat cu făină asezonată înainte de gătit și, odată gata, este de obicei servit pe hârtie. Această specialitate se bucură în general doar cu o strângere de suc proaspăt de lămâie, deși uneori poate fi servită unită cu ulei de măsline și umplută cu felii subțiri de lămâie. Când este servit pe farfurie,bretzen, așa cum este numit în Bavaria, și felii de lămâie în lateral. Considerat cea mai bună gustare de bere, steckerlfisch este acompaniamentul perfect pentru o bere lager rece, cum ar fi germanul Augustiner. Acest fel de mâncare de pește este, de asemenea, o specialitate îndrăgită în Austria și, deoarece este un produs alimentar prin excelență (și un favorit ferm) la Oktoberfest, este cunoscut și sub numele de pește Oktoberfest pe un băț.
Origine: Bavaria
Categorie: Mâncare de pește