Topfenstrudel
Bucătăria austriacă se mândrește cu vechile lor deserturi tradiționale de patiserie, iar strudelele delicate sunt cu siguranță cea mai populară varietate. Chiar dacă nu este la fel de faimos ca versiunea umplută cu mere, topfenstrudelul este considerat unul dintre preferatele Austriei. Făcut cu brânză quark moale, ușor îndulcită, care este pliată cu aluatul elastic și aproape transparent sau aluatul foietaj, ștrudelul se coace până se formează deasupra o crustă aurie crocantă. Stafide, caise și piersici sunt adăugate ocazional în amestecul de brânză quark, care este condimentat ușor cu vanilie sau lămâie. Chiar dacă sunt cel mai frecvent asociate cu Austria, topfenstrudelul și toate celelalte soiuri de strudel sunt consumate în fostul Imperiu Austro-Ungar. Originile lor se crede a fi în Imperiul Otoman, a cărui influență culinară s-a răspândit în Balcani și Ungaria, înainte de a ajunge în sfârşit la Viena. Topfenstrudelul poate fi găsit peste tot în Austria, servit atât în restaurantele tradiționale, cât și în cele moderne, precum și în patiseriile austriece clasice. În mod obișnuit, o felie de topfenstrudel cald este asociată cu un sos dulce de vanilie sau fructe proaspete.
Origine: Viena
Categorie: Patiserie dulce