Tournedos à la bordelaise

Tournedos à la bordelaise este o delicatesă franțuzească constând din fripturi groase și rotunde de muschi de vită, coapte sau la grătar, însoțite de un sos de vin roșu. Numit după regiunea franceză producătoare de vinuri Bordeaux, sosul bordelaise este de obicei făcut dintr-o combinație de eșalotă tocată fin, unt și condimente precum cimbru, foi de dafin, sare și piper, care este redus în vin roșu uscat (în mod tradițional un vin roșu de Bordeaux) până se îngroașă și omogenizează ca consistență. Sosul poate fi îmbunătățit alternativ cu adăugarea unui demi-glaceformat din bulion si maduva osoasa. Odată gătite, tournedos-urile sunt transferate pe un platou de servire și servite cu sosul de vin plin de aromă stropit deasupra. Fripturile fragede sunt adesea ornate cu pătrunjel tocat deasupra și sunt de obicei asociate cu o garnitură de cartofi prăjiți și un pahar de vin mediu spre plin, cum ar fi Cabernet Sauvignon sau vin roșu de Bordeaux.

Origine: Franţa

Categorie: Fel de Vită

Taguri

Retete Tournedos à la bordelaise