Umqombothi
Umqombothi este o bere sud-africană făcută din sorg și porumb, cu un conținut scăzut de alcool (3% până la 4% ABV). Această bere preparată acasă are o tradiție veche de secole și este asociată în mare parte cu poporul Xhosa și Zulu. Se face de obicei cu făină de porumb, malț de porumb zdrobit, malț de sorg zdrobit, apă și drojdie. Tehnicile de preparare diferă ușor de la o regiune la alta, dar prepararea este de obicei lăsată să fermenteze peste noapte. În funcție de ingrediente, poate varia de la alb aproape la maro închis. Este opac, gros și granulat, deoarece de obicei nu este bine filtrat și are o coloană vertebrală de drojdie, cu o aromă și o aromă acrișoară distinctă. Umqombothi este o băutură importantă din punct de vedere cultural și social. Este pregătit în mod tradițional și servit la ocazii speciale și, de asemenea, se crede că facilitează contactul cu strămoșii.
Origine: Africa de Sud
Categorie: Bere