Vieux-Boulogne

Vieux-Boulogne este o brânză franceză făcută din lapte crud de vacă în regiunea Pas-de-Calais. Brânza a fost inventată de Antoine Bernard și Philippe Olivier în 1982. Corpul său este moale și elastic, înconjurat de o coajă roșiatică-portocalie care este spălată cu bere în timpul procesului de producție. Aromele sunt pământești, în timp ce aroma amintește de ciuperci și ceapă. Vieux-Boulogne a fost considerată cea mai mirositoare brânză din lume într-o cercetare realizată de Universitatea Cranfield. Acest împuțit a învins alte 14 brânzeturi, inclusiv Brie de Meaux, Camembert de Normandie, Munster și Pont l'Évêque. Se recomanda sa mananci branza intre 7 si 9 saptamani, si sa o servesti cu paine crusta si o bere buna in lateral.

Origine: Boulogne-sur-Mer

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Vieux-Boulogne