Selles-sur-Cher

Selles-sur-Cher este o brânză moale făcută din lapte de capră plin de grăsime, pudrată cu cenușă de lemn pentru a dezvolta o coajă unică, cu note minerale puternice. Este produs în Vestul Sologne, inclusiv în regiunea Cher din Franța. Cuvântul „Selles” se referă la forma brânzei, adică la un disc. Textura este cea a argilei umede, iar aroma corpului are gust sărat, capră, nuci și asemănător ierbii. Cu cat este mai matur, cu atat aroma sa de nuca este mai pronuntata. Dacă coaja este consumată împreună cu brânză, produce o aromă mai intensă, mai ascuțită datorită resturilor de cenușă și mucegaiului. Se potrivește bine cu vinurile albe, așa cum o fac de obicei majoritatea brânzeturilor de capră, și este perfectă pentru sfârșitul unei mese, servite în salate sau cu fructe tăiate felii precum mere sau pere.

Origine: Selles-sur-Cher

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Selles-sur-Cher