Viški hib

Cândva un element esențial al dietei locale, acest tratament pe bază de smochine este considerat astăzi o delicatesă autentică și cel mai popular suvenir al insulei Vis. Se prepară cu smochine uscate care se zdrobesc împreună cu fenicul și țuică într-un amestec gros. Ingredientele suplimentare pot include migdale și diverse ierburi, iar produsul final este presat într-o formă rotundă, plată, care este lăsată să se usuce. Viški hib are o durată de valabilitate lungă și se păstrează în mod tradițional învelit în rozmarin sau frunze de dafin, care sunt, de asemenea, folosite pentru a oferi o aromă suplimentară, subtilă. Se crede că numele acestui tratament tradițional provine de la hljeb , un termen local pentru pâine, reflectând cât de important a fost cândva produsul. Astăzi este savurat mai ales ca gustare sau desert, feliat subțire și de obicei însoțit de lichioruri locale parfumate.

Origine: Insula Vis

Categorie: Desert

Taguri

Retete Viški hib