Cotlete de manzat cu sos creol Chien

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cotlete de manzat cu sos creol Chien

Incepem cu pregatirea gratarului: facem un foc frumos si lasam sa arda pana cand jarul e puternic, in jur de 300 de grade, daca aveti termometru. Acum ne putem acum ocupa de sosul "Chien": pisati usturoiul, tocati marunt ceapa, ardeiul, patrunjelul. Amestecati tot, asezonati cu sare si piper, adaugati uleiul, sucul de lamaie si apa calda. Lasam deoparte sa se dezvolte aromele. Carnea: ideal ar fi, cu 1 zi inainte, sa ungeti carnea cu ulei de masline, sa o acoperiti cu folie si sa o lasati in frigider pana a doua zi. Daca nu, procedati cum este scris in continuare. Scoateti carnea din frigider 1h 1/2 inainte sa o puneti pe gratar, puneti sare, piper, ( ungeti cu ulei de masline, daca nu ati pregatit-o cu 1 zi inainte) si o lasam in asteptare, cuminte. Cand jarul s-a format, puneti carnea pe gratar. Pentru cei care mananca bleu, (adica in sange spre crud), lasati 15 minute pe o parte si 10 min pe cealata. Ajustati timpul de frigere pe gratar, in functie de cum preferati sa mancati carnea. Mai mult - mai bine facut. Scoateti carnea de pe gratar si lasati-o sa se odihneasca 15 minute, dupa care repuneti pe gratarul incins inca 3-4 minute. Asezati pe farfurie, puneti deasupra sau pe langa sosul, n-ar strica si niste cartofi prajiti in untura de gasca :). Pofta buna!

Ingrediente Cotlete de manzat cu sos creol Chien

2 cotlete de min. 600 - 700 grame/portie

ulei de masline

sare

piper

Sos Chien:

1 ceapa verde

2 catei de usturoi

cateva fire de patrunjel

3 linguri de ulei de masline

1 ardei iute maruntit sau chili

100 ml de apa calda

sare

piper

suc de la o jumatate de lamaie

Categorii