Frigarui cu cartofi prajiti, chiftele de zucchine si sos

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Frigarui cu cartofi prajiti, chiftele de zucchine si sos

Incepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul. Dupa care, punem sare, piper, cimbrisor, oregano, un catel de usturoi, ras, amestecam bine, punem capacul peste caserola si o lasam cateva ore la marinat. Dupa ce am terminat, cu carnea de vita, ne ocupam de carnea de pui si porc. Asadar, taiem atat carnea de porc cat si cea de pui, bucatele. Punem bucatelele, de carne, intr-o caserola, iar peste ele punem lingurile de ulei de masline, oregano, sare si piper. Carnea se amesteca, iar la urma se pun 100ml de bere si catelul de usturoi, ras. Se amesteca din nou bine, se pune capacul peste caserola si se da deoparte, pt cateva ore. Dupa ce carnea a stat cateva ore, la marinat, e gata pt urmatorul pas, asadar, carnea, se pune in strecuratoare. Punem intr-o strecutaorea carnea de vita, iar in alta, carnea de pui si porc. Cat timp carnea e in strecuratoare, putem sa ne ocupam de zucchine, prin urmare, spalam si radem zucchinele. Dupa care, adaugam sare si lasam zucchinele putin sa stea la inmuiat. Dupa zucchine, putem sa incepem sa punem carnea pe betisoarele de frigarui. Asadar, putem incepe cu vita, dupa porc si la urma pui. Pana terminam bucatelele de carne. Mie mi-au iesit 5 betisoare. Dupa aceea, aranjam betisoarele pe gratarul de aragaz si le lasam la prajit, la foc mic. Acum putem face chiftelele de zucchine. Asadar, peste zucchinele rase, punem patrunjel verde, taiat si usturoi ras. Dupa care adaugam oul batut, faina si amestecam bine. Intr-o tigaie, punem ulei, iar cand incepe sa sfarie, punem din amestecul de zucchine, cu lingura. Le prajim pe o parte si pe cealalta. Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe o farfurie, in care am pus hartie de bucatarie. Si asa, prajim toata compozitia de zucchine, pregatita. Mai departe, pregatim sosul. Intr-un bol punem iaurtul grecesc, sare si piper. Radem castravetele si usturoiul si taiem frunzele de busuioc si patrunjel si le punem peste sos. Amestecam bine si il lasam deoparte. Mai departe, curatam, spalam si taiem cartofii. Intr-o tigaie punem ulei, iar cand incepe sa sfaraie, punem din cartofi. Prajiindu-i pe toti, pe rand. Dupa ce ii scoatem din ulei, punem sare peste ei. Dupa ce carnea s-a prajit, o luam de pe gratar( daca cumva celelate produse,nu sunt gata, carnea trebuie depozitata intr-un loc unde sa se mentina calda). Odata toate pregatite, putem infuleca cu multa pofta, aceste minunatii. Pofta buna!

Ingrediente Frigarui cu cartofi prajiti, chiftele de zucchine si sos

Ingrediente pt frigarui:

-250g carne de vita

-250g carne de porc

-350g carne de pui

-200ml vin rosu

sec

-100ml bere blonda

-2 catei de usturoi

-4 linguri ulei de masline

-piper

-sare

-oregano

-cimbrisor

Ingrediente pt chiftelele de zucchine:

-5 zucchine baby

-3 catei de usturoi

-1 ou mare sau 2 mai mici

-3 linguri de faina

-sare

-patrunjel verde

-ulei de floarea-soarelui

pt prajit

Ingrediente pt sos:

-125ml iaurt grecesc

-1/2 castravete ( cca 50-60g)

-2 catei de usturoi

-12 frunze de busuioc

-frunze de patrunjel verde

-sare

-piper

Ingrediente pt cartofi prajiti:

-1kg de cartofi noi

-sare

-ulei de floarea-soarelui

pt prajit

Categorii