Frigarui cu porc si legume

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Frigarui cu porc si legume

Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici. Cârnatul se taie rondele. Se trec frigăruile prin jet de apă, apoi se înșiră pe ele ingredientele de mai sus, alternându-le după plac. Se așază pe o tavă, se picură peste ele puțin ulei, mirodenii și sare după gust. Eu am folosit 2 lingurițe dintr-un mix de mirodenii pe care mi l-am pregătit singură într-un borcănel. Mi-l umplu de fiecare dată cu ce-mi place. Se rumenesc frigăruile într-o tigaie grill, întorcându-le din când în când. O să vă ia ceva timp, pentru că nu încap multe odată, așa că transferați-le într-un vas acoperit pe măsură ce sunt gata, ca să nu se răcească până le terminați pe toate. Între timp, se pregătește garnitura: se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se amestecă într-un vas încăpător cu uleiul, sare și mirodeniile preferate. Se răsfiră pe o tavă pregătită cu foaie de copt și se dau la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenesc. La final, se așază pe un platou, decorând cu legume proaspete. Timp de pregătire: 30 min Timp de gătire: 1 h 10 min Porții: 4 ( se obțin 16 frigărui) Poftă Bună! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/frigarui-cu-porc-si-legume.html

Ingrediente Frigarui cu porc si legume

Pentru frigărui:

400 g carne de porc

6 felii de jambon crud uscat

6 ciuperci Champignon mari

1 ardei kapia

șuncă țărănească

după gust

1 cârnat cabano

Sare

după gust

3 linguri ulei

2 lingurițe mix mirodenii (cimbru

oregano

cimbrișor

boia dulce

rozmarin și coriandru)

16 bețe lungi pentru frigărui

Pentru garnitură:

4 cartofi noi

2 linguri ulei

0,5 linguriță cimbru uscat

0,5 linguriță oregano uscat

Pentru decor:

1 legătură ridichi roșii

Câteva frunze de salată Terra Verde

Usturoi verde

după gust

Praz

după gust

Categorii