Altesse

Altesse este un soi de struguri care este cultivat în principal în regiunea Savoie din estul Franței. Se crede că acesta este un soi nativ francez, dar originea sa nu a fost încă clarificată. În Savoia, acest strugure cu coajă albă este folosit mai ales la producerea vinurilor albe seci, deși este potrivit și pentru vinurile spumante. Vinurile pe bază de Altesse se caracterizează de obicei printr-o aciditate bună și un caracter mineral, precum și arome de alune, migdale, violete și bergamotă. De obicei, îmbătrânesc bine și, cu timpul, tind să dezvolte note mai bogate de nuci și fructe tropicale, dar își păstrează aciditatea caracteristică. Unii producători îmbătrânesc vinul în rezervoare, în timp ce unii optează pentru învechirea în stejar. Cele mai importante denumiri Altesse sunt Roussette de Savoie (100% Altesse) și Roussette du Bugey. Strugurii sunt uneori denumit și Roussette. Vinurile făcute cu Altesse se potrivesc bine cu aperitive, salate, fructe de mare și mâncăruri pe bază de brânză sau brânză.

Origine: Savoie

Categorie: Soi de vin

Taguri

Retete Altesse