Vin de Savoie blanc

Vin de Savoie , sau pur și simplu Savoie, este o denumire de vin situată în estul Franței. Aceasta este o denumire mare, centrală, care se răspândește în patru departamente și include 16 cru-uri care produc vinuri albe, roze, roșii și spumante. Cea mai mare parte a producției, în jur de 70% la sută, este destinată vinurilor albe ușoare și proaspete. Vinurile albe de Savoie sunt produse în principal din Roussette (Altesse), Chardonnay, Chasselas și Jacquere ca struguri regionali predominant, dar sunt permise și alte câteva soiuri. Deoarece include o suprafață atât de mare și numeroase soiuri de struguri, nu este ușor să oferiți o imagine de ansamblu asupra vinurilor albe de Savoie. Cu toate acestea, majoritatea exemplelor pot fi descrise ca proaspete și crocante, având adesea un caracter alpin distinctiv. În funcție de terroir și de strugurii dominanti, anumite stiluri tind să fie mai minerale, în timp ce altele au un profil floral și fructat. Cele mai multe dintre aceste vinuri sunt abordabile și ușor de băut, făcându-le o asociere potrivită cu diverse feluri de mâncare. Alegerea alimentelor poate depinde foarte mult de stil, dar majoritatea exemplelor ar merge bine cu aperitive și fructe de mare.

Origine: Savoie

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Vin de Savoie blanc