Jacquere

Jacquere este un soi de struguri francez care produce vinuri alpine strălucitoare și proaspete. Este unul dintre soiurile clasice franceze și cel mai răspândit soi de struguri din Savoia. Cele mai bune exemple provin din satele Abymes și Apremont, unde Jacquere trebuie să producă cel puțin 80% din amestec, deși majoritatea producătorilor folosesc 100%. Vinurile sunt ușoare și accesibile, de obicei sărace în alcool și bogate în aciditate. De obicei, au arome de citrice care amintesc de lime, lămâie și grapefruit, adesea însoțite de nuanțe subtile de fructe și note minerale distinctive. Aceste vinuri sunt de obicei savurate tinere și, datorită caracterului lor plin de viață, sunt o asociere potrivită cu diverse feluri de mâncare. Se potrivesc bine în special cu fructe de mare, în special stridii, specialități locale și brânză. Strugurii se folosesc și pentru spumant șisur lie (pe drojdie) stiluri.

Origine: Savoie

Categorie: Soi de vin

Taguri

Retete Jacquere